Howard Komproe

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

NAAM: Howard Komproe
GEBOREN: Den Haag, 06 oktober 1971
LAND: Nederland

VVLogohome.jpg

Howard Komproe (Den Haag, 6 oktober 1971) is een Nederlandse stand-upcomedian en stemacteur van Surinaamse afkomst.

Biografie

Howard Komproe bezocht de Toneelschool in Utrecht, maar het optreden op feesten en clubs als stand-upcomedian beviel hem zo goed dat hij besloot daar serieus werk van te maken. Hij maakte onderdeel uit van de groep Comedytrain.

Komproe had een hoofdrol in de jongerenserie Westzijde Posse bij Veronica, een eigen radioshow op Talkradio en een talkshow voor de KRO. Verder deed en doet hij veel presentatorwerk, onder meer op festivals als Lowlands, Pinkpop, North Sea Jazz en de Uitmarkt. Tevens doet hij de stem van de Surinaamse blauwe robot-aap Gibson in de Jetix-animatieserie Super Robot Monkey Team Hyperforce Go!. Hij was ook het gezicht van reclamespotjes voor de Postbank.

Sinds begin 2009 zet Komproe zich ook in als ambassadeur van Stichting B!NK, een stichting die zich bezighoudt met het leed van kinderen in niet-westerse landen.

http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=Repro-50xxx1263.0080b&b=400

Joost Buitenweg, Howard Komproe, en Ingrid Wender in Voorjaarsontwaken, Toneelgroep Amsterdam, 1989. Foto: Kees de Graaff. Collectie TIN.

Theater

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: [[Category:Uitvoerende Howard Komproe|Alle voorstellingen van Howard Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd.

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners