Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken



Betrokkenen

De onderstaande personen hebben een (in)directe bijdrage geleverd aan de realisatie van de theaterproductie (in voorkomende gevallen op basis van- of uitgaande van een bestaand werk). Aanvullingen zijn welkom.

Auteurs en makers

NB: Op dit moment worden specificaties (bijv. 'assistent', 'dialogen', 'ontwerp') nog niet meegenomen vanuit de premièredatabase. Deze informatie is op te vragen via de Theatercollectie.

Aan de realisatie van deze productie hebben meegewerkt:




Rolverdeling en uitvoerenden

NB: De rolbenamingen zijn veelal direct overgenomen zoals in het originele programmaboekje vermeld, en kunnen zodoende verouderde termen bevatten. Zie ook deze pagina.

Op dit moment is er hier geen rolverdeling ingevoerd. Bewerk deze pagina om een rolverdeling toe te voegen.


      Informatie

      Hop! Hop! Hop! van Wim Kan, Sant Heijermans, Jan Wessenberg, Wout van Liempt

      Team

      Choreografie: Sant Heijermans
      Decorontwerp: Loes Vosmaer
      Muziek: Wim Kan, Ru van Veen

      Rolverdeling

      Wim Kan
      Sant Heijermans
      Wim Kan
      Corry Vonk
      Wieteke van Dort
      René Frank
      Marnix Kappers
      Frits Lambrechts

      Receptie

      In het voorwoord van het programmaboekje lijkt al een soort recensie te zitten, waarin Wim Kan aan lijkt te voelen dat hij te oud wordt. De tekst "Smoking, bolhoed, paraplu, (is dat nou van gisteren of is dat nou van nu?) Alles mag vandaag de dag" is daar geschreven naast een foto van twee mannen, waarbij de één op schoot zit bij de ander. Ze houden elkaar vast en wangen tegen elkaar, ze lachen erbij. “je moeder is er tegen en je vader zegt: dat nooit!". In een interview zegt Kan later: "het gaat tegenwoordig allemaal zo snel, dat een cabaretier het niet meer bij kan houden."

      De kranten lijken de gedachte dat Kan te oud wordt, te onderschrijven. Paul Beugel schrijft in (waarschijnlijk) De Volkrant dat Kans werk iets weg heeft van een rechts cabaret, wat als kritiek kan worden gezien op zijn werk. "“Als hij niet een paar sterke jongens met scherpe pennen binnenhaalt, is het ABC-Cabaret ten dode opgeschreven. (...) Meer dan ooit valt het mij op dat wanneer hij links een lel verkoopt, hij prompt rechts een loei geeft, quasi-objectief, maar in feite is het half.

      Ook uit een ander artikel blijkt dat Kan weliswaar heeft geprobeerd iets nieuws te doen qua programmering in zijn show, maar dat het niet echt werkt: "hij [Wim Kan] goochelt met begrippen als links en rechts, maar kennelijk is hij er niet helemaal uitgekomen." De recensent begrijpt daarentegen wel waarom het moeilijk is om iets scherps neer te zetten in die tijd, politieke inspiratiebronnen zijn er niet echt meer.

      Bronnen