Hogeschool voor de Kunsten Codarts

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamHogeschool voor de Kunsten Codarts
Vroegere naamStichting Codarts
Latere naamCodarts
DisciplineMuziektheater, Dans

Informatie

Hogeschool voor de Kunsten Codarts, Stichting Codarts of simpel Codarts, zoals dit instituut meestal kortweg genoemd wordt is een in Rotterdam gevestigde kleinschalige internationale hogeschool die hoogwaardig kunstvakonderwijs aanbiedt op het gebied van muziek, dans en circus.

De hogeschool telt ongeveer 1.000 studenten, met 50 nationaliteiten, en circa 340 medewerkers. Codarts Rotterdam is een bundeling van de volgende oudere kunstvakopleidingen:

  • Rotterdams Conservatorium, opgericht in 1930.
  • Rotterdamse Dansacademie, opgericht in 1931 door Corrie Hartong (ook directrice) en Gertrud Leistikow als de Rotterdamse Dansschool.
  • Afdeling Circus; in september 2006 gestarte HBO- of bacheloropleiding voor circusartiest.
  • Havo/vwo voor Muziek en Dans als een van de vooropleidingen van Codarts Rotterdam.

Zie voor verdere informatie de website van de Hogeschool

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die onder de noemer van de Hogeschool in première zijn gegaan. Zie ook het overzicht van de voorstellingen die onder de Stichting Codarts in première zijn gegaan.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners