Herman Lutgerink

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
De babel 98431.jpg

Herman Lutgerink (links) en Ad van Gessel (rechts) in De Babel, Toneelgroep Studio 1963. Foto: Lemaire en Wennink/MAI.

Biografie

Herman Lutgerink (1938 - 2017) Nederlands acteur en theaterdocent. Hij speelde na zijn eindexamen aan de Toneelacademie Maastricht in 1963 een achttal jaren in het theater, voor de film en voor de televisie. Sinds 1971 hield hij zich wat theater betreft hoofdzakelijk bezig met het schrijven van toneelstukken voor Toneelgroep Centrum. Enkele titels: "De Babyfoon","Een zeer bijzondere dag", "Avondrood", "De container", "De grote verstopper" en "Hoe laat is het".

In 1984 ontving hij de Visser-Neerlandiaprijs voor zijn toneelstuk "Vogelvrij". Herman Lutgerink werkte als docent aan de Toneelacademie Maastricht.

Theater/Dans

Een alfabetische overzicht van de premieres van de voorstellingen, die in première zijn gebracht en en waarin hij is opgetreden voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem voor de voorstellingen waar hij geregistreerd is als auteur

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners