Hera - Danstheater Aya - 2006-01-13

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Hera - AYA.jpg

Hera

Danstheater Aya
Seizoen: 2006/2007
Trefwoorden: Moderne dans, Jeugdtheater, Jongerentheater

Een danstheatervoorstelling over heldinnen en tegengif

“Ik wil in ‘m verdwijnen”, mompelt het mooie meisje. En weg is ze. Zo gaat het al duizenden jaren. Mannen zijn een deurtje. Als het achter je dichtvalt, waar blijf je dan?

Tijd voor jonge heldinnen. Meiden die niet willen verdwijnen. Die meer dan tits & asses zijn. En die kappen met redderen en offeren. Kortom: afscheid van pleisterplakstertjes en troostdozen.

Zal nog wel een flinke klus worden. Het heldenrijk is immers al verdeeld. Tussen God, 50 Cent, Allah, Robbie Wiliams en Beckham. Heren, zullen we even ‘n tikkie opschuiven?

Fijn. Dat geeft vijf dansers en een acteur ruimte om in HERA op zoek te gaan naar eigentijdse heldinnen. Een scherpetandenproductie van Danstheater AYA over meiden en mokkels – al of niet op sokkels. Over hun stoerheid en hun onzekerheid, hun stunts en hun stuntelen. Als je geen risico’s neemt, verandert er niets.

Hera is een danstheatervoorstelling voor jongeren. Met breakdance, skaten, moderne dans en clipdans.

Cast

Regie en choreografie: Wies Bloemen
Dans en spel: Andrea Beugger, Shurandy Chan Jong Chu, Mathieu Güthschmidt, Yada van der Hoek/Rikke Mechlenborg Rasmussen, Gwen Langenberg, Chérif Zaouali en Laquelle Galdey.
Tekst: Heleen Verburg
Decor en licht: Erik van Raalte
Kostuums: Marina van der Heiden
Muziek: Dennis van Tilburg
Techniek: Jeroen Veer & Lobke van Drunen


Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners