Harnas - Danstheater Aya - 2013-01-30

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Affiche Harnas, 2014.


Harnas

Danstheater Aya

Seizoen: 2012/2013, 2013/2014

Ridders. Die hadden ijzer aan hun lijf. Dat beschermde tegen de wereld. Die was boos. Dachten de mannen. Het gekke is: dat denken ze nog altijd. Veel mannen harnassen zich. Niet letterlijk. Maar met stoer gedrag. Met sterke lijfelijkheid. Met stevige taal. Tegen wie ze zich wapenen? Tegen zichzelf. Tegen elkaar. En tegen die vrouwenogen. Daar.

De energieke danstheaterproductie Harnas ruikt naar testosteron. Mannelijke dansers gaan onderling een strijd aan. At full speed. Ze troeven elkaar af in behendigheid. Ze meten hun kracht. Ze lachen om de stofwolken en chaos. Handig. Zo ziet niemand hun onzekerheid.

Maar voor het groepsgeweld losbarst laat elke danser laat zich zien in een breekbare solo waarin hij zijn echte verhaal vertelt. Moderne dans, hiphop, acrobatiek, popping en zeldzame openhartigheid van mannen. Dat is Harnas. Voor jongens een ruw feest van herkenning. En voor meisjes? A go in the no go-area: jongenszielen.

Cast

Concept en regie: Wies Bloemen
Choreografie: Wies Bloemen en Lucien Denny i.s.m. de dansers
Dans: Regilio Sedoc, Rick Reekers, Jaakko Toivonen, Chris Dunston, Gwensley Paula
Dramaturgie: Monique Masselink
Muziek: Dennis van Tilburg
Kostuums: Marina van der Heiden
Licht- en decorontwerp: Erik van Raalte

Trefwoorden: Moderne dans, Hiphop, Jeugdtheater, Jongerentheater

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners