Han Römer

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Henri (Han) Römer (Amsterdam, 16 augustus 1948) is een Nederlandse acteur en scenarioschrijver.

Biografie

Römer speelde in tal van televisieseries, onder andere in Citroentje met suiker, Steil achterover en Familie van der Ploeg; laatstgenoemde serie werd door hem ook geschreven. Römer maakt deel uit van De Ploeg, een kluchtengezelschap, samen met Joep van Deudekom, Peter Heerschop en Viggo Waas, van Niet Uit Het Raam, Genio de Groot en Titus Tiel Groenestege. In 2007 was Römer samen met Peter Heerschop en Viggo Waas ook te zien in Najib wordt wakker (VARA) van Najib Amhali.

Hij was regisseur van onder meer De Wind in de Wilgen van het Ro Theater, met vader Piet Römer in de hoofdrol, Grensgevallen (2006, een eigen bewerking van een roman van Peter Hoeg bij Toneelgroep Oostpool en theaterprogramma's van Niet Uit Het Raam. Hij vertaalde onder meer de Driestuiveropera (2000, Noord Nederlands Toneel en Serial Killers (2007, Kik Productions).

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Han Römer

Film

TV

Overig

Trivia

Han Römer is getrouw met regisseuse Lidwien Roothaan.

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners