Hélène Guilmette

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NAAM: Hélène Guilmette
LAND: Canada
BEROEP: Operazangeres, Sopraan

Hélène Guilmette is een Candese operazangeres (sopraan).

Biografie

Hélène Guilmette won in 2004 de tweede prijs tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd in België. De uit Quebec afkomstige sopraan vertolkte inmiddels vele operarollen, waaronder Sophie in Werther (Straatsburg, Lille, Brussel en de Parijse Opéra), Susanna in Le nozze di Figaro (Lille, Montréal, Montpellier en in het Parijse Théâtre des Champs-Élysées), Pamina in Die Zauberflöte (Brussel), Thérèse in Les mamelles de Tirésias (Lyon, de Parijse Opéra Comique en BBC Symphony Orchestra), Constance (München, Nice, Toronto) en Blanche in Dialogues des Car­mélites (Lyon), Euridice in Orfeo ed Euridice (Maggio Musicale Fiorentino en Hébé/Phani/Fatime in Les Indes galantes (Toulouse).

Bij De Nationale Opera zong zij de rol van La Princesse Laoula in L'étoile.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de première voorstellingen van Hélène Guilmette in Nederland, zie Voorstellingen Hélène Guilmette

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners