Guusje Poolman

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Guusje Poolman was een dochter van Christine Poolman en P.A. Morin (1819-1895) en achtereenvolgens gehuwd met Jos van Biene en Jan C. de Vos sr. (Jan C. de Vos jr. was haar zoon). Zij begon haar loopbaan in 1885 bij de KVHNT, waar zij in 1876, toen het gezelschap nog Het Nederlandsch Tooneel heette, al een kinderrol had gespeeld. Zij vierde haar 25-jarig jubileum op 19 februari 1913 als Käthe in Oud Heidelberg en haar 40-jarig jubileum (tevens afscheid) in oktober 1925 in Om het kind van A. Stein-Landesmann. In 1932 stond zij echter nog op de planken bij het gezelschap van haar zoon, Jan C. de Vos jr.

Theater/Dans

Een overzicht van de premièrevoorstellingen van Guusje Poolman voor zover geregistreerd in de Productiedatabase: voorstellingen van Guusje Poolman.

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners