Gijs Naber

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Gijs Naber (c) Victor Bergen Henegouwen.jpg

Foto: Victor Bergen Henegouwen. Collectie TIN.
NaamGijs Naber
Geboren9 augustus 1980
Vinkeveen
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel

Biografie

Gijs Naber (1980) is een Nederlandse acteur. Hij woonde zijn hele jeugd in Vinkeveen. Na zijn HAVO studeerde hij in Toneelacademie Maastricht waar hij in 2003 is afgestudeerd. Reeds op de HAVO speelde hij in zijn eerste film De Ziener. Hierna heeft hij in vele films, toneelstukken en TV-series gespeeld.

Gijs Naber is sinds 2007 aan het Ro Theater verbonden. Daar was hij onder meer te zien in Romeo en Julia, Baal, Koning Lear en als paard wervelwind en El Gringo in Snorro, de gemaskerde held. Seizoen 2011-2012 is Gijs te zien in Hondsdagen, Dood van een handelsreiziger, Woest Water en in Leger, samen met Herman Gilis.

Naast zijn werk voor het Ro Theater is Gijs bekend van het toneelstuk Sexual Perversity (2006) en films als 06-05 (2004), Zwartboek (2006), De laatste dagen van Emma Blank (2009) en Vreemd Bloed (2009) en bioscoopfilms Majesteit (als prins Willem-Alexander), Lang en Gelukkig en Loft. In de film De Heineken Ontvoering (2011) speelt hij een van de ontvoerders.

In 2012 is hij de winnaar van de Arlecchino voor zijn rol in Dood van een handelsreiziger van het Ro Theater.

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de uitvoering muziek

Film

Zie: Overzicht Film

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners