Gerard Walden

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken


http://mediaserver.tin.nl/getmedia.php?s=Repro-51xxx1521.001-1&b=400

Foto: Godfried de Groot. Collectie TIN.

Biografie

Gerard Walden(1909 - 2005) was een Nederlands acteur en revue-artiest. Hij begon zijn loopbaan als revueartiest in 1934 bij Louis en Heintje Davids. Nog vóór de Tweede Wereldoorlog werkte hij samen met Johan Kaart en in de Sleeswijk-revue.

Later werkte hij met de producer, regisseur en manager Frans Muriloff, en had hij een eigen gezelschap met Herman Tholen en Herbert Joeks. In 1943 en 1944 maakte Toon Hermans deel uit van zijn gezelschap. Samen met zijn vrouw Berry Kievits verzorgde hij vanaf 1949 eigen revue- en variété-avonden. Aan het einde van de jaren '70 en aan het begin van de jaren '80 werkte Walden nog als acteur bij het Theater van de Lach van John Lanting. Tot op hoge leeftijd bleven Gerard Walden en zijn echtgenote voorstellingen geven in bejaarden- en verpleegtehuizen.

Gerard Walden overleed kort na zijn 96e verjaardag. Hij werd begraven in het familiegraf van Kaldewaay op Begraafplaats Zorgvlied in Amsterdam, waar o.a. ook Willy ligt, die twee jaren eerder op bijna 98-jarige leeftijd overleden was.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Trivia

Gerard Walden was een broer van revuester Willy Walden

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners