Gaston van Erven

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamGaston van Erven
Volledige naamGaston Petrus Henricus van Erven
Geboren13 februari 1944
Goirle
BeroepActeur
DisciplineToneel

Gaston van Erven (1944) is een Nederlandse film-acteur. Van Erven studeerde in 1964 af aan de Toneelacademie Maastricht. In 1968 maakte hij zijn televisiedebuut in de Belgische dramaserie De Bocht. In 1969 speelde hij wederom in een Belgische productie, eind 1968 was hij te zien als Markies van Torcy in Het Glas Water.

Er volgden meerder gastrollenn, in zowel Nederlandse als Belgische dramaseries en televisiefilms. Zo speelde Van Erven onder meer in Wat u maar Wilt (1970), Het Poppenhuis (1972), Voorlopig Vonnis (1972) en Mathieu Legros (1974).

In 1988 was Van Erven één van de gezichten van de goedbekeken televisieserie Medisch Centrum West. In deze serie speelde hij de rol van Walter de Bak, tot begin 1989.

In 1990 werd Van Erven gevraagd voor een rol in de comedyserie Vrienden voor het Leven. Hij speelde hierin onder meer met Mary-Lou van Stenis. Zijn rol was die van meneer Veenstra. Eind 1995 stopte de serie. In 1993 werd Van Erven gevraagd voor een rol in de soapserie Onderweg naar Morgen. Hij vertolkte hierin de rol van Jan Reitsema, de man van Aafke (Pauline van Rhenen). Tijdens de cliffhanger van Onderweg naar Morgen in 1995 werd Van Erven uit de serie geschreven. Na een dramatisch ongeluk zal Jan niet meer terugkeren.

Na zijn vertrek uit Onderweg naar Morgen speelde Van Erven onder meer in de films Tasten in het Duister (1996) en De Ordening (2003). In 2001 werd Van Erven weer gevraagd voor een rol in een ziekenhuisserie. Ditmaal vertolkte hij de rol van Bent Pauwels in IC.

Van Erven is ook actief als toneelspeler. Hij speelde in de toneelstukken Blaffende Honden bijten beter (2001-2002), Beter laat dan nooit (2004-2005) en De Muizenval (2005).

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor het licht

Idem voor het geluid

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners