Frascati Producties

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamFrascati Producties
DisciplineToneel
 Website

Informatie

Frascati Producties is de naam van het grootste productiehuis van Nederland, gevestigd te Amsterdam. Per jaar produceert en presenteert het zo’n vijftien voorstellingen van de meest getalenteerde theatermakers. De makers zijn anarchistisch en bestormen de toekomst met hun werk in grote en kleine zalen, in de stad en op het internet. Verder presenteert Frascati tijdens jongerenfestival Breakin’Walls drie producties voor en met jongeren onder begeleiding van een ervaren theatermaker.

Makers krijgen tijd en ruimte om een uitgesproken artistieke signatuur te ontwikkelen en een professionele praktijk op te bouwen. Aan Frascati de taak om hen te introduceren bij het publiek, zodat zij zich zelfstandig kunnen positioneren in het (internationale) theaterlandschap. De voorstellingen worden gepresenteerd in Frascati in de Nes en in Frascati WG - een uniek theaterlaboratorium waar nieuw talent een kans krijgt voorstellingen te organiseren en waar ook debatavonden en onderzoeksprojecten worden georganiseerd.

In 2008 vond een fusie plaats met Gasthuis Werkplaats & Theater, een andere werkplaats en productiehuis in Amsterdam.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam als producent in première zijn gebracht, al of niet in samenwerking met andere theaterorganisaties,

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners