Frans Gelderblom

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

[[Categorie:Acteur|Acteur; Danser

Frans Teunis Willem (Frans) Gelderblom (ook: Fransje Gelderblom, Fransjes Gelderblom)was een Nederlands acteur, balletdanser en schilder.

Biografie

Gelderblom volgde een opleiding tot bakker, maar werd uiteindelijk balletdanser. In de periode 1967-1972 danste hij bij Het Nationale Ballet.

Daarna werkte hij in diverse programma's voor de televisie waarvoor hij ook choreografieën maakte. Als acteur speelde hij rollen in series als Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer? en Klaverweide. Op het witte doek was hij te zien in Jos Stellings film De Pretenders (1981). In dezelfde periode ontwikkelde hij zich ook als kunstschilder.

Hij overleed op 28-09-2009 aan de gevolgen van long- en keelkanker.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners