Francois Piolino

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NAAM: Francois Piolino
BEROEP: Operazanger, tenor

François Piolino is een Zwitserse operazanger (tenor).

Biografie

François Piolino studeerde zang aan het conservatorium van Lausanne en aan de Guildhall School in Londen. De Zwitserse tenor specialiseert zich in karakterrollen en treedt op in gerenommeerde operahuizen als Opéra Bastille, Palais Garnier en Théâtre du Châtelet (Parijs), in Lyon, Nancy, Straatsburg, Aix-en-Provence, Genève, bij de Opéra Royal de Wallonie, Staatsoper Berlin en op het Glyndebourne Festival.

François Piolino werkte met regisseurs als Laurent Pelly, Moshe Leiser, Patrice Caurier, Bob Wilson, Jean-Louis Martinotti, Francesca Zambello, Günter Krämer, Christoph Marthaler, Robert Carsen, Jean-François Sivadier, Mariame Clement en Olivier Py. Recent: Die Zauber­flöte en Dialogues des Carmélites (Parijs), L’enfant et les sortilèges en L’heure espag­nole (Rome).

Bij De Nationale Opera heeft hij de rol van Tapioca in L'étoile gezongen.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de première voorstellingen van Francois Piolino in Nederland, zie Voorstellingen Francois Piolino

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners