Francine Chkliar

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Carnaval 96431.jpg

Francine Chkliar met Juan Baptie in Carnaval, Scapino Ballet 1957. Foto: Maria Austria/MAI.
NaamFrancine Chkliar
BeroepDanser, Poppenspeler
DisciplineDans
TrefwoordenBallet

Biografie

Francine Chkliar was balletdanseres bij achtereenvolgens het Scapino Ballet in de jaren 1955/57 en aansluitend bij het Ballet van de Nederlandse Opera tot en met 1959.

In 1951 had zij in Parijs de Nederlander Henk Abbing leren kennen die daar aan het Centre d'Art Dramatique voor clown studeerde. Zij trouwde met hem en ging zich verder aan het poppenspel en -theater wijden dat haar echtgenoot was begonnen, die zijn clowns-loopbaan moest opgeven vanwege de ziekte polio, waarvan hij met moeite wist te herstellen. Vervolgens had zij een verdere theaterloopbaan als poppenspeler onder de naam Francine Abbing. Zie derhalve ook aldaar.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij onder de naam Francine Chkliar is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bron

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners