François-Noël Cherpin

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamFrançois-Noël Cherpin
BeroepDanser, Couturier, Kostuumontwerper, Choreograaf

Biografie

De Fransman François-Noël Cherpin was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1988 tot en met 1997. In die periode ontwikkelde hij zich tevens als kostuumontwerper voor diverse balletproducties en werd een vaste ontwerper voor o.a. de balletten van zijn partner choreograaf en eerst Artistic Director van West Australian Ballet en later Artistiek Directeur van Het Nationale Ballet, Ted Brandsen. Kostuumontwerpen van zijn hand werden verder gerealiseerd bij het Theatre National de Bordeaux, het Nationale Ballet van Portugal en Ballet West in de VS.

Na beëindiging van zij loopbaan als danser studeerde hij modeontwerp aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem en de Western Australian School for Arts and Design in Perth en ronde zijn modeopleiding af aan de Ecole de la Chambre Syndicale de la Haue Couture te Parijs, waarna hij zich in Amsterdam vestigde als kostuum- en modeontwerper.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van François-Noël Cherpin

Voor een overzicht van de kostuumontwerpen van François-Noël Cherpin zie: kostuumontwerpen van François-Noël Cherpin

Film

TV

Overig

Trivia

In 2002 won François-Noël Cherpin de eerste prijs op het Concours du Salon Internationale de la Lingerie in Parijs en in 2005 presenteerde hij zijn eerste couturecollectie. Sinds 2009 heft François-Noël Cherpin zijn eigen winkel en atelier in Amsterdam.

Externe Links

Bronnen

Zie o.a.: http://extra.het-ballet.nl/coppelia/index.php?option=com_content&view=article&id=6&Itemid=10&limitstart=4


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners