Firma Rieks Swarte

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamFirma Rieks Swarte
Opgericht1992
Opgeheven2013
DisciplineToneel, Poppenspel
TrefwoordenBeeldend theater, Objectentheater, Revue
 Website

Informatie

De Firma Rieks Swarte maakt vanaf 1992 beeldende voorstellingen in het zalencircuit van Nederland en België. Het compacte gezelschap werkt vanuit een experimenteel atelier in het centrum van Haarlem. Vaste speelplek is de Haarlemse Toneelschuur. Het werk van vormgever, regisseur en (poppen)speler Rieks Swarte kenmerkt zich door een unieke combinatie van beeldende en theatrale elementen, zoals in de speelgoedvoorstellingen met de kinderfantasie als uitgangspunt of de collegevoorstellingen waarin complexe thema’s uit de kunst, wetenschap en geschiedenis als aanschouwelijk onderwijs worden verhelderd.

De Firma Rieks Swarte werd in 2013 opgeheven. Rieks Swarte gaat door als Swarte Kunst.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder deze naam in première zijn gebracht, al of niet in samenwerkingen met andere theaterorganisaties en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners