Feri de Geus

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamFeri de Geus
BeroepChoreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans
Fotoferi1.JPG

Biografie

Feri de Geus heeft als choreograaf sinds 1987 een groot oeuvre opgebouwd, zowel onder eigen stichting als in opdracht van andere dans -en toneel gezelschappen. Hij is een representant van het multidisciplinaire danstheater, dat sterk opkwam in de jaren 80 van de vorige eeuw. Hij was de oprichter van Coup d'amour, een succesvol collectief met choreografen Wim Kannekens en Adéla van der Weide.

In 1994 vervolgde de Geus zijn carrière als onafhankelijk choreograaf onder eigen Stichting Le Grand Cru. Door de unieke combinatie van choreograaf en antropoloog is Feri de Geus een bruggenbouwer die culturen verbindt via de danskunst. Sinds 2000 heeft hij zijn artistieke scope gericht op intercultureel werken met partners over de hele wereld. Samen met Noortje Bijvoets maakt hij interculturele producties en verzorgt trainingsprogramma’s voor en met dansorganisaties in Cuba, Syrië, Jordanië, Georgie, Zuid Afrika, Benin, Mali, Albanië en vele andere landen.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van hem

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor het licht

Idem voor het audiovisueel ontwerp

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners