Félix Blaska

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamFélix Blaska
Geboren8 mei 1941
BeroepDanser, Choreograaf
DisciplineDans
TrefwoordenBallet
IMDb-profiel

Biografie

Félix Blaska (1941) is een Franse danser, maar geboren in de indertijd Sovjet Russische republiek Wit-Rusland. Hij kreeg zijn balletopleiding in Parijs aan het Conservatoire aldaar en danste achtereenvolgens bij de gezelschappen van Marquis de Cuevas, de Revue van Zizi Jeanmaire en Roland Petit, In die tijd begon hij ook choreografieën te maken. o.a. voor Ballet-Théâtre Contemporain te Amiens. Hij richtte vervolgens zijn eigen gezelschap: Les Ballets de Félix Blaska, maar bleef choreografieën maken voor ander gezelschappen, zoals voor het ballet van de Opera te Marseille, van de Opera te Hamburg, de Parijse Opera en the Royal Danisch Ballet.

Later vertrok hij naar de VS, waar hij onder meer een ander gezelschap oprichtte.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht, c.q. in Nederland te zien zijn geweest met een choreografie van hem en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners