Evgeny Nikitin

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NAAM: Evgeny Nikitin
BEROEP: Operazanger, Bas-bariton

Evgeny Nikitin is een Russische operazanger (bas-bariton).

Biografie

Evgeny Nikitin studeerde aan het conservatorium van Sint-Petersburg. Nog tijdens zijn studie soleerde de Russische bas-bariton bij het Mariinsky Theater, waarna hij wereldwijd werd uitgenodigd door belangrijke theaters en festivals.

Hoogtepunten in zijn carrière: Wotan in Das Rheingold, Don Pizarro in Fidelio en Wanderer in Siegfried. Bij de Metropolitan Opera in New York zong hij Colline in La bohème, Rangoni in Boris Godoenov en Klingsor in Parsifal, in Parijs: Jochanaan in Salome, Tomski in Pique dame, Gunther in Götterdämmerung; en Orest in Elektra; in München: Jochanaan, Klingsor en Telramund. Recent: titelrol Der fliegen­ de Holländer (München, Parijs, Baden- Baden, Tokio, Toronto), Filippo II in Don Carlo (Baden-Baden) en titelrol Don Giovanni (Mariinsky).

In 2014 zong hij bij De Nationale Opera de rol van Telramund in Lohengrin.

Theater/Dans

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners