Eva Damen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamEva Damen
Geboren11 juli 1979
Wehl
BeroepActeur
DisciplineToneel
IMDb-profiel

Biografie

Eva Damen (1979) is een Nederlandse actrice. Zij was al op heel jonge leeftijd bezig met verhalen bedenken en opvoeren. De verkleedkist thuis werd daarbij goed gebruikt.

Na de middelbare school en het behalen van haar propedeuse in Engelse Taal- en Letterkunde ging Eva studeren aan de Toneelacademie Maastricht alwaar ze in 2002 afstudeerde.

Meteen na de Toneelacademie ging Eva wonen en werken in Groningen. Daar speelde zij bij het Noord Nederlands Toneel en Theater De Citadel. Later verhuisde zij naar Amsterdam en speelde o.a bij Toneelgroep Oostpool, Het Nationale Toneel, De Wetten van Kepler en Theater en Productiehuis de Bonte Hond.

Eva heeft een hoofdrol gespeeld in de telefilm de Tangoman en de korte film de54 en speelde twee seizoenen een vaste rol in de tv-serie de Co-Assistent. Verder heeft zij diverse gastrollen vervuld in series zoals Moordvrouw, Flikken Maastricht en Danni Lowinski.

Eva is ook werkzaam als stemactrice; ze is in diverse commercials op radio en tv te horen.

Zie ook wikipedia

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners