Eva-Maria Westbroek

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamEva-Maria Westbroek
Geboren26 april 1970
Belfast
BeroepZanger
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera

Biografie

Eva-Maria Westbroek (1970) is een Nederlandse operazangeres. Zij studeerde zang van 1988 tot 1995 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Voorts volgde ze masterclasses bij Iris Adami Corradetti en bij de Amerikaanse tenor James McCray.

Van 1999 tot 2006 zong Westbroek bij de Stuttgarter Staatsoper. Zij vertolkte hier onder andere de rol van Gerhilde in Wagners Die Walküre, Donna Anna in Mozarts Don Giovanni, Carlotta in Schrekers Die Gezeichneten, Giulietta in Offenbachs Les contes d'Hoffmann en Marie in Smetana's De verkochte bruid. In de Parijse Opéra de la Bastille zong zij in 2004 de rol van Madame Lidoine in Poulencs Les dialogues des carmélites, en in 2005 die van Chrysothemis in Elektra van Richard Strauss.

In Nederland heeft Westbroek onder meer de rollen gezongen van Maddalena in Andrea Chénier van Giordano (Concertgebouw) en Marguerite in La damnation de Faust van Hector Berlioz, met het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Valeri Gergiev. Bij de De Nationale Opera zong ze de titelrol in Lady Macbeth van het Mtsensk District van Shostakovich en in 2016 de titelrol in "Manon Lescaut" van Puccini.

Eva-Maria Westbroek is een dochter van Peter Westbroek, Leids emeritus hoogleraar geofysiologie.

Ze is gehuwd met de Nederlandse tenor Frank van Aken.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners