Etta Andreae

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
VVLogohome.jpg
NaamEtta Andreae
Volledige naamEtta Pijl-Andreae
Aruba
BeroepRegisseur
DisciplineToneel


Biografie

Etta Andreae is een regisseuse uit Aruba, waar zij in 1990 de Arubaanse Toneelgroep Theatrum op. De spelers van Theatrum zijn jongeren.

De voorstellingen richten zich op een jong publiek, met onderwerpen die spelen onder de jeugd. Met de voorstelling Van de Brug af gezien richt het gezelschap zich voor het eerst ook tot een publiek van volwassenen. In 2004 wordt het gezelschap opgeheven en richt Etta Pijl-Andreae samen met haar man Jan Andreae, Valentine van Doorn, Fina Ferreira en Michael de Sola de Jeugd Theater School Curaçao oftewel DRAZANS (drama, zang, dans) op. Deze school is nauw verbonden aan La Tentashon, de werkplaats van Teatro Luna Blou.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en die zij heeft geregisseerd voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners