Emmy Huf

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Emmy Huf (1922-1992) was een Nederlandse actrice en cabaretière. Zij is de dochter van de acteur Paul Huf en Eva Bernardine de Beneditty en de zuster van de fotograaf Paul Huf. Zij kreeg toneellessen van Ferd Sterneberg en maakte in 1945 haar debuut bij het AVOS-gezelschap (Alles Voor Onze Soldaten).

Na haar huwelijk werkte zij nog enige tijd als cabaretière bij Wim Sonneveld en Dick Gabel, zij presenteerde jarenlang modeshows en begon te schrijven. Zo verscheen van haar hand o.m. een boek over haar vader, "Ik wil nu warm vlees", en publiceerde zij vele artikelen over mode, toneel en restaurants.

Na een korte periode bij Joop van den Ende werkte zij bij Jacques Senf, waar zij de publiciteit voor haar rekening nam.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners