Elly-Ann Maybury

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamElly-Ann Maybury
Geboren17 februari 1948
Londen
Overleden9 oktober 1998
Bussum
BeroepDanser

Elly-Ann Maybury (Londen, 17 februari 1948 - Bussum, 9 oktober 1998) was een Nederlandse danseres bij Het Nationale Ballet.

Portret Elly Anne2.jpg

Biografie

Op 9 oktober 1998 overleed danseres Elly-Ann Maybury. Elly-Ann Maybury werd op 17 februari 1948 in een voorstad van Londen geboren. Haar vader was een Engelse soldaat die na de bevrijding van Zuid-Nederland een Brabants meisje trouwde. In 1958 begon zij haar dansopleiding bij de Scapino Academie onder leiding van Hans Snoek. In 1966 voltooide zij die opleiding en werd aangenomen bij Het Nationale Ballet in Amsterdam. Daar danste zij o.a. in balletten van Rudi van Dantzig zoals Epitaaf, Jungle, Monument voor een gestorven jongen en een groot aantal bijrollen in repertoire van George Balanchine, Harald Lander en Michel Fokine.

In 1970 trouwde zij met collega-danser en choreograaf Dhian Siang Lie. Daarna trad ze nog op in Ogenblikken en in Geverfde vogels van Rudi van Dantzig. In 1973 beëindigde ze officieel haar danscarrière. Elly Ann Maybury werd 50 jaar.

Elly-Ann Maybury in Romeo en Julia, Het Nationale Ballet, 1968/1969

Theater

Voor een overzicht zie: Alle voorstellingen van Elly-Ann Maybury

In memoriam

Zie In memoriam Elly-Ann Maybury

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners