Een midzomernachtsdroom - Haagse Comedie - 1986-03-14

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Informatie

Een midzomernachtsdroom van William Shakespeare bewerkt door Watze Tiesema vertaald door Cees Buddingh'

Haagse Comedie

Seizoen: 1985/86

Regie: Guido de Moor

Kostuums: Leonie Polak

Decorontwerp: Harry Wich

Muziek: Jurriaan Andriessen

Rolverdeling: Wim de Haas als Theseus / Oberon, Anne Wil Blankers als Hippolyta / Titania, René van Asten als Philostratus / Puck, Gijs Scholten van Aschat als Lysander, Filip Bolluyt als Demetrius, Guusje Eijbers als Hermia, Carline Brouwer als Helena, Gaston van Erven als Egeus / Wig / Proloog, Wim van Rooy als Spoel / Pyramus, Guido Jonckers als Wind / Thisbe, Peter Hoeksema als Tuit / Muur, Kees van Lier als Schaaf / Leeuw, Jan Nonhof als Schriel / Maan, Francine Dreessen als Spinrag, Martine de Moor als Erwtebloesem, Agnes Veger als Mot, Patty Pontier als Mosterdzaad, John Schmidt als drager, Peter Zonnenberg als drager.

Video (volledige registratie)

Lengte:

De publicatie van deze registratie werd mogelijk gemaakt door de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

Over deze voorstelling

Anne Wil Blankers heeft van meet af aan bij de Haagse Comedie gespeeld, en werd bij een groot publiek bekend door televisierollen. In deze Midzomernachtsdroom speelt zij de rol van Hippolyta / Titania.

Gijs Scholten van Aschat is één van de bekendse Nederlandse acteurs. Hij speelde bij verschillende gezelschappen. Voor zijn rol van Lysander in de Midzomernachtsdroom ontving hij de "Arlecchino".

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners