Een meeuw - De Theatercompagnie - 2003-04-11

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Affiche Een meeuw - De Theatercompagnie - 2003-04-11.jpg
TitelEen meeuw
ProducentDe Theatercompagnie
DisciplineToneel
OnderwerpRepertoiretoneel
Premièredatum11 april 2003
Seizoen2002/2003, 2003/2004
LocatieCompagnietheater, Amsterdam
OpmerkingenVoorstellingen buitenland seizoen 2003/2004: 29 t/m 31 januari 2004, Brussel, België.

Informatie

Een meeuw van Anton P. Tsjechov bewerkt door Theu Boermans

De Theatercompagnie

Seizoen: 2002/2003, 2003/2004

Trefwoorden: Repertoiretoneel

Regie: Theu Boermans

Dramaturgie: Rezy Schumacher

Productie: Nico Bink

Kostuums: Catherine Cuykens

Decorontwerp: Theu Boermans, Tjallien van der Molen

Lichtontwerp: Stefan Dijkman

Rolverdeling: Sylvia Poorta als Irina Arkadina, Halina Reijn als Nina, Tijn Docter als Konstantin Treplev, Harry van Rijthoven als Dorn, Theu Boermans als Trigorin, Michel van Dousselaere als Sorin, Annet Malherbe als Polina, Carice van Houten als Macha, Mike Reus als Medvedenko, Technici van De Theatercompagnie als landarbeiders.

Video (volledige registratie)

Lengte: 2 uur en 53 minuten.

De publicatie van deze voorstellingsregistratie werd mogelijk gemaakt door Stichting Melanie in het kader van de crowdfundingsactie Zijn/Niet Zijn in 2015 via Voordekunst.nl.

StichtingMelanie.jpg

Over deze voorstelling

"Een Meeuw" van Anton Tsjechov speelt zich af op een buitenverblijf op een groot agrarisch bedrijf. Konstantin, zoon van de beroemde actrice Arkadina, heeft een vernieuwend toneelstuk geschreven. Tussen de bedrijvigheid door van het oogsten op het landgoed wordt zijn toneelstuk met de jonge mooie Nina in de hoofdrol gespeeld. De voorstelling vormt de aanleiding voor een conversatie over kunst waarin pijnlijk helder wordt hoe ver de kunstenaars, jong en oud, van de realiteit waarin ze leven verwijderd zijn.

In deze versie van regisseur Theu Boermans gaat "Een meeuw" over de grote thema’s liefde, kunst en leven, over levens kunstenaars. En bijzonder is natuurlijk dat Carice van Houten (als Macha) en Halina Reijn (als Nina) samen in deze voorstelling staan.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners