Edwin de Vries

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Biografie

Edwin de Vries (1950) is een Nederlands acteur, regisseur en schrijver. Hij is een zoon van Rob de Vries en - via zijn moeder Paula Faassen - een kleinzoon van acteurs Willem Faassen en Nelly Ernst. Hij richtte na zijn eindexamen aan de Toneelschool, Amsterdam in 1972 mede het Onafhankelijk Toneel op, waar hij een deel van zijn loopbaan doorbracht.

Behalve als acteur en regisseur bij Toneelgroep Baal, maakte hij zich ook verdienstelijk als schrijver van enkele toneelstukken, t.w. "Een kwestie van tijd", "Einde" , Monster van liefde", en schreef de tekst voor de musical Soldaat van Oanje. Daarnaast heeft hij een grote carrière als filmacteur en -regisseur.

De Vries is getrouwd met actrice Monique van de Ven.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor de vertaling

Idem voor het decor

Video

Edwin de Vries in Leedvermaak (Judith Herzberg) door Toneelgroep Baal, 1982.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners