Edwin de Vries

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken

Edwin Paul de Vries (Amsterdam, 14 januari 1950) is een Nederlands acteur, regisseur en schrijver.

Biografie

Edwin de Vries is een zoon van Rob de Vries en - via zijn moeder Paula Faassen - een kleinzoon van Willem Faassen en Nelly Ernst. Hij richtte na zijn eindexamen aan de Amsterdamse toneelschool in 1972 mede het Onafhankelijk Toneel op, waar hij een deel van zijn loopbaan doorbracht.

Behalve als acteur en regisseur bij Toneelgroep Baal, maakte hij zich ook verdienstelijk als schrijver van enkele toneelstukken, t.w. "Een kwestie van tijd", "Einde" , Monster van liefde", en schreef de tekst voor de musical Soldaat van Oanje. Daarnaast heeft hij een grote carrière als filmacteur en -regisseur.

De Vries is getrouwd met actrice Monique van der Ven.

Theater/Dans

Voor een overzicht van de premières van voorstellingen waarin Edwin de Vries een rol speelde, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase, zie: Voorstellingen van Edwin de Vries

Idem waarvan hij als regisseur genoteerd staat

Idem waarvoor hij als auteur genoteerd staat

Video

Edwin de Vries in Leedvermaak (Judith Herzberg) door Toneelgroep Baal, 1982.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners