Dorien Folkers

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
HR Dorien Folkers Maas theater en dans ®Phile Deprez.jpg

Dorien Folkers. Foto: Phile Deprez.
NaamDorien Folkers
BeroepDanser, Choreograaf, Docent
DisciplineDans, Mime
TrefwoordenModerne dans

Biografie

Dorien Folkers is hoofd educatie van Maas theater en dans. Ze studeerde in 1984 af aan de ArtEZ hogeschool voor de kunsten (docent dramatische vormgeving) en deed de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Dorien werkt als speldocent en theaterdocent aan kunstvakopleidingen en geeft speltrainingen aan acteurs en regisseurs. Dorien heeft zelf in 20 producties geacteerd en heeft 14 regies op haar naam staan. Ook werkte zij als assistent regisseur bij een tiental films

Vanaf 2013 is Dorien Folkers hoofd educatie van Maas theater en dans voor jong publiek en lid van het artistieke team van Maas. Folkers is docent, schrijver, regisseur en actrice.

Educatie

In 1984 begon Dorien Folkers als theaterdocent op een LHNO school in Nijmegen. Sinds 1989 is ze speldocent aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Zij is als vaste docent verbonden aan de theaterdocentenopleiding. Ze geeft spellessen aan eerstejaars studenten, is visiedocent voor derde- en vierdejaars studenten en begeleidt regies en voorstellingen. Ook in Arnhem en Utrecht geeft zij regelmatig les op de kunstvakopleidingen. Sinds 2006 is Folkers hoofd educatie bij Theatergroep Max. Daarnaast ontwerpt ze projecten rondom voorstellingen, geeft ze workshops en voert ze projecten uit. Samen met Moniek Merkx en Jowi Schmitz schreef Dorien een theaterhandboek, getiteld Eerste Hulp Bij Theater. Vanaf 2013 ontwikkelt ze samen met Villa Zebra en het KCR een traject voor basisscholen getiteld Stel je voor. Dit in het kader van de Cultuureducatie met kwaliteit regeling. Sinds 2013 is Dorien Folkers hoofd educatie bij Maas theater en dans en lid van het artistieke team van Maas.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen met een choreografie van haar

Idem de voorstellingen die hij heeft geregisseerd

Idem de voorstellingen waarbij hij de dramaturgie deed

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de kostuums

Idem voor de begeleiding

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners