Deutsche Oper am Rhein

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamDeutsche Oper am Rhein
Vroegere naamStädtischen Bühnen Düsseldorf, Duisburger Oper
Opgericht1955
DisciplineMuziektheater, Dans
 Website

Informatie

Sinds 1955 is dit de naam van het gezamenlijke operagezelschap van de Duitse steden Düsseldorf en Duisburg. Behalve een operagezelschap beschikken beiden ook over een gezamenlijk balletgezelschap onder de naam: Ballet van de Deutsche Oper am Rhein. Beide steden beschikken over een groot operagebouw waar de gezelschappen beurtelings optreden.

Zie verder over het ontstaan van de samenwerking tussen beide operagebouwen en hun historische ontwikkelingen wikipedia in het Duits en of de hun website, d afzonderlijke geschiedenissen van de beide theatergebouwen van Duisburg en van Düsseldorf

Voorstellingen

Een overzicht van de voorstellingen die het operagezelschap in Nederland heeft gegeven.

Idem van de voorstellingen die het balletgezelschap, gespeld als Ballet van de Deutsche Oper am Rhein in Nederland heeft gegeven.

Idem de voorstellingen van dit gezelschap, gespeld als Ballett der Deutschen Oper am Rhein.

Idem de voorstellingen van dit gezelschap, onder de naam Städtischen Bühnen Düsseldorf.

Het voormalige Düsseldorfse ensemble gaf de volgende voorstelling in Nederland en idem de voorstelling onder de naam van [[ Städtischen Bühnen Düsseldorf

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners