Debbie Korper

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamDebbie Korper
BeroepActeur
DisciplineToneel

Biografie

Debbie Korper is een Nederlandse actrice. Haar liefde voor het theater is op de middelbare school ontstaan; daar deed ze mee aan het schooltoneel. Er ging een wereld voor haar open! Daarom ging ze na de middelbare school naar de Toneelschool, waar zij in 1981 afstudeerde.

Zij debuteerde in 1982 bij de Scholengroep van Toneelgroep Centrum. In het seizoen 1985/1986 speelde zij bij Centrum zelf. Vervolgens werkte zij bij verschillende theatergezelschappen waaronder het RO Theater, Toneelgroep Oostpool, Growing up in Public, Firma Rieks Swarte, Productiehuis Rotterdam en De Toneelmakerij.

In 2012 speelde ze in Bouwmeester Solness geregisseerd door Frans Strijards en in de marathonvoorstelling Mehmet de Veroveraar geregisseerd door Liesbeth Coltof.

Verder was Debbie te zien in de tv serie Vuurzee en in De zeven dagen van Den Uyl waarin zij de rol van Liesbeth den Uyl vertolkte.

Theater/Dans

Een overzicht van de voorstellingen die in première zijn gegaan en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij zij geregistreerd werd als auteur

Idem voor de uitvoering muziek

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem de voorstellingen waarvoor zij geregistreerd werd als producent samen met acteur Dick van den Toorn

Idem als producent samen met de acteur Ruud van Maanen onder de naam Deborah Korper & Ruud van Manen

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners