De Rotterdamse Dansgroep

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamDe Rotterdamse Dansgroep
Latere naamDance Works Rotterdam

Muddle Choreografie: Shusaku Takeuchi; Gezelschap: De Rotterdamse Dansgroep, 1989; Dans: Ben Bartels, Anouk van Dijk; Collectie Theater Instituut Nederland

Informatie

De Rotterdamse Dansgroep was een moderne dans gezelschap, gevestigd in Rotterdam en dat onder deze naam in 1988 de voortzetting was van het Werkcentrum Dans en onder leiding stond van Käthy Gosschalk.

In 1999 werd zij opgevolgd door Ton Simons, die al eerder als choreograaf bij dit gezelschap betrokken was en die in 2001 de naam van het gezelschap veranderde in Dance Works Rotterdam.

In 2010 kreeg vervolgens de Canadese choreograaf André Gingras de leiding. De dansstijl van het gezelschap kenmerkte zich daardoor een combinatie van hedendaagse dans met urban stijlen waaronder freerunning, capoeira en sport. Andre Gingras overleed in 2013.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de producties die dit gezelschap in première heeft gebracht.

Zie ook het overzicht van de producties die het Werkcentrum Dans tot en met 1988 in première heeft gebracht.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners