De Ploeg

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamDe Ploeg
DisciplineToneel
TrefwoordenCabaret

Informatie

De Ploeg is de naam van een toneelgezelschap waarin in 1998 de drie leden van de cabaretgroep Niet Uit Het Raam (NUHR), Viggo Waas, Peter Heerschop en Joep van Deudekom, kun krachten bundelen met Han Römer, Titus Tiel Groenestege en Genio de Groot. Ze rekken de grens op van humor en drama. Terugkerend fenomeen bij De Ploeg is de fascinatie voor het rotte gezin als hoeksteen van een krankzinnige samenleving.

In 2000 is een samenwerking tot stand gekomen met het Noord Nederlands Toneel, hetgeen resulteerde in de Driestuiversopera van Bertolt Brecht en Kurt Weil. Het seizoen 2002-2003 stond voor De Ploeg in het teken van de toneelversie van de Dogma-film Festen.

Voorstellingen

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die onder de naam van dit gezelschap als producent in première zijn gebracht en voor zover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners