De Hoogte, Winsum

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamDe Hoogte, Winsum
PlaatsWinsum
TypeTheaterzaal
Verbouwd in1990

Verschillende locaties in Winsum

In 1926 werd aan Kerkpad 8 in Winsum het rooms-katholiek verzorgingshuis Sint Emmanuel gebouwd. In 1990 werd een deel daarvan geschikt gemaakt voor theatervoorstellingen. Er is een klein podium van 15 m2 in een zaal met 200 (losse) stoelen. In 1992 werd het complex aangekocht door K. Brouwer die er het Zalenverhuur- en Partycentrum De Hoogte in vestigde. Er bleef een culturele programmering sinds 1978 verzorgd door de Stichting Kulturele Kommissie Winsum.

De Stichting richt zich ook op andere locaties zoals de Obergumer kerk, de Winsummer kerk, het activiteitencentrum Veldwijk. Al deze accommodaties hebben beperkte mogelijkheden. Dat is inmiddels anders met de Blauwe Schuit, dat een flexibele zaal heeft met 150 zitplaatsen.

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners