De Eendracht, Gemert

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamDe Eendracht, Gemert
PlaatsGemert
TypeTheatergebouw
ThemaToneel, Cabaret, Muziektheater
Verbouwd in1980
 Website

De Eendracht Cultuurhuis

De Stroomzuivelfabriek aan de Sint Annastraat 60 in Gemert, gebouwd door Bouwbedrijf A. Van Eupen, werd in 1970 door Campina gesloten. In 1975 kocht de gemeente het gebouw waarna verschillende plannen werden ontwikkeld. Uiteindelijk vond in 1980 de verbouwing plaats tot theater en activiteitencentrum, ontworpen door architect L.Bekkers. Er vonden nadien nog vele verbouwingen plaats met als hoogte punt in 2002 een gehele modernisering van de grote zaal onder leiding van architect Maarten Willems van De Twee Snoeken. De zaal heeft, al naar gelang de opstelling van de tribune 200 - 380 plaatsen. Het speelvlak op de vlakke vloer is 144,5 m2 Er wordt voornamelijk toneel, cabaret en muziektheater gebracht.

Website

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw, samengesteld door Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt en Nathalie Wevers. Uitgave Theater Instituut Nederland, 2007


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners