DansWerkplaats Amsterdam

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Unknown.png
NaamDansWerkplaats Amsterdam
DisciplineDans
TrefwoordenModerne dans

Informatie

DWA (DansWerkplaats Amsterdam) was een organisatie die zowel beginnende als meer ervaren choreografen faciliteiten bood en hen ondersteunde in hun artistieke ontwikkeling. De organisatie ontstond uit een fusie in 1993 van Perron 2 en Stichting Danslab. In tegenstelling tot haar voorgangers wilde DansWerkplaats Amsterdam niet alleen beginnende dansmakers ondersteunen en begeleiden, maar ook op vaste basis met meer ervaren makers werken.

DansWerkplaats Amsterdam richtte zich op onderzoek en ontwikkeling in de eigentijdse dans en was zowel een werkplaats als een productiehuis voor de dans. De werkplaats bood jonge choreografen de faciliteiten en begeleiding die nodig zijn voor hun artistieke ontwikkeling. Daarnaast trad DansWerkplaats Amsterdam op als producent van onafhankelijke choreografen die zich binnen deze organisatie hebben kunnen ontplooien. Tenslotte ondernam DansWerkplaats Amsterdam eigen initiatieven die tot doel hadden een nieuwe prikkel te leveren aan de danssector. Dit alles resulteerde jaarlijks in circa twintig projecten, van open podia en kleinschalige dansstudioprojecten tot volwaardige reisproducties en locatieprojecten.

DansWerkplaats Amsterdam is in 2010 overgegaan in Dansmakers Amsterdam.

Premieres

Een overzicht van de voorstellingen die onder de naam van DWA in première zijn gebracht.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners