Cultureel Centrum Jan van Besouw, Goirle

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamCultureel Centrum Jan van Besouw, Goirle
PlaatsGoirle
TypeTheaterzaal
ThemaCabaret, Muziektheater, Toneel, Muziek
ArchitectJunkman en Klinkhamer
Verbouwd in2003-2005
 Website

Verbouwd klooster

Het Cultureel Centrum Jan van Besouw aan de Thomas van Diessenstraat 1 in Goirle kreeg zijn huidige vorm door een ingrijpende verbouwing in 2003-2005 van het voormalige Centrum in 1980 dat was gebouwd in een voormalig klooster.

De architecten van de nieuwbouw waren Junkman en Klinkhamer.

Er kwamen twee zalen, de Theaterzaal (387 zitplaatsen) en de Kapelzaal (230 plaatsen). Beide zalen hebben een vlakke vloer met respectievelijk een variabele speelvlak van 90m2 en 26m2.

Er wordt voornamelijk cabaret, muziek(theater) en kleinschalig toneel gebracht. Naast de zalen is er een grand café, een bibliotheek, een muziek- en balletschool een studio voor radio en televisie, en zijn er cursus- en vergaderzalen en ateliers.

De theaterzaal bevindt zich in een door monumentenzorg beschermd pand.

Premieres

Zie Premieres Cultureel Centrum Jan van Besouw

Zie ook Premieres Jan van Besouwhuis, Goirle

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw, samengesteld door Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt en Nathalie Wevers. Uitgave Theater Instituut Nederland, 2007


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners