Cultureel Centrum De Voorste Venne, Drunen

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamCultureel Centrum De Voorste Venne, Drunen
PlaatsDrunen
TypeTheaterzaal
Bouwjaar1972
Openingsdatum14 september 1990
 Website

Informatie

Het gebouwencomplex van De Voorste Venne stamt uit 1972. De ontwerper van het complex was Anton Pieck, die destijds al grote successen had geboekt met zijn illustraties en ontwerpen voor o.a. de Efteling. De Voorste Venne werd gebouwd als museum en heette toen Lips Autotron Drunen. Hier werden de meer dan 300 automobielen van de vermaarde collectie Max Lips tentoongesteld. Het museum werd al snel te klein en in 1987 verhuisde de gehele collectie naar het nieuw gebouwde Autotron Rosmalen.

Sinds 14 september 1990 wordt het gebouwencomplex gebruikt door De Voorste Venne als cultureel centrum.

In het middenschip bevinden zich de Theaterzaal (344 zitplaatsen) met Foyer en de Evenementenzaal (max 1.200 personen). Deze twee aansluitende ruimtes zijn in combinatie of separaat bruikbaar voor diverse evenementen zoals theater- en dansvoorstellingen, congressen, beurzen, lezingen, diners, etc. maar ook voor bijvoorbeeld schoolvoorstellingen, popconcerten of cd-presentaties. Voor kleinere evenementen is Zaal Utopia ter beschikking (max. 400 personen).

Website

Premieres

Zie Premieres Cultureel Centrum De Voorste Venne

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners