Cultureel Centrum De Blauwe Kei, Veghel

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamCultureel Centrum De Blauwe Kei, Veghel
PlaatsVeghel
TypeTheaterzaal
 Website

Informatie

Gebouwd als: Gemeenschapshuis, 1968, architect Ton Beunis

Verbouwd tot theater 1968, architect Ton Beunis

Verbouwd 1997, Bouw volwaardige theaterzaal: het theatercafé wordt verbouwd tot bruin café, architecten zijn Onno Greiner en Martien van Goor

De naam De Blauwe Kei refereert aan de voormalige naam van de straat waaraan het theater ligt. In die straat leunde daadwerkelijk een blauwe kei tegen de gevel van bakkerij Coppens. Hoewel De Blauwe Kei aanvankelijk alleen een gemeenschapshuis was, werd er op het kleine podium wel opgetreden. Zo werd de officiële opening op 21 maart 1969 opgeluisterd met een amusementsavond met medewerking van het Bonelly kwartet, De Clema’s en zangeres Sandra. Grote evenementen weken uit naar de sporthal of de aula van het Mgr. Zwijsencollege. Daardoor ontstond in 1994 de gedachte De Blauwe Kei uit te breiden met een theaterzaal. Dit plan kreeg in 1976 zijn beslag, toen van de gymnastiekzaal een ontmoetingsruimte werd gemaakt en de binnenplaats werd overdekt t.b.v. het theater. In 1992 volgde een aanzienlijke verbetering.

Naast de theaterzaal, afgescheiden door een loopgang, ligt een evenementenzaal die makkelijk te splitsen is in maximaal vijf ruimtes van verschillende grootte.

Premieres

Zie Premieres Cultureel Centrum De Blauwe Kei, Veghel

Website

Meer informatie, zie Website De Blauwe Kei

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners