Cultureel Centrum Cascade, Hendrik Ido Ambacht

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamCultureel Centrum Cascade, Hendrik Ido Ambacht
PlaatsHendrik Ido Ambacht
TypeTheaterzaal
 Website

Informatie

Vanaf het moment dat Cascade in september 1997 de deuren opende kwamen de bewoners naar het nieuwe “dorpshuis”, een volwaardig Cultureel Centrum. Vele verenigingen, de bibliotheek, de speel-o-theek, de balletschool, ze vonden allemaal snel hun plek in hun Cascade. Daarnaast is er in het multifunctionele gebouw ook een professioneel theater. Met meer dan 55 voorstellingen per jaar staat Cascade ook in theaterwereld op de kaart.

Cascade beschikt, naast een groot aantal andere ruimten, op de eerste verdieping over een multifunctionele theaterzaal. Het is een vlakke vloerzaal met een inschuifbare tribune, die plaats biedt aan 287 bezoekers. Het variabele speelvlak meet 84 vierkante meter.

Het programma biedt vooral cabaret, maar ook muziektheater, toneel en kindervoorstellingen.

Premieres

Zie Premieres Cultureel Centrum Cascade, Hendrik Ido Ambacht

Website

Meer informatie zie Website Cascade

Bronnen

  • Productiedatabase
  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw. Redactie Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt, Nathalie Wevers. Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners