Corrie van Gorp

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Repro-50xxxxx44.0143a Corrie van Gorp imgE1B2.tmp.jpg

Corrie van Gorp en Pieter Roowaan in Dans van de Russische poppen, Het Nationale Ballet 1964. Foto: Ger van Leeuwen Collectie TIN


Biografie

Corrie van Gorp (Rotterdam, 30 juni 1942) is een Nederlandse danseres, actrice en zangeres. Zij begon haar loopbaan in 1959 bij het Amsterdams Ballet en vervolgens vanaf 1961 aansluitend bij (Het Nationale Ballet), waar zij danste tot en met 1966 als verder in diverse ensemble voor de televisie. In 1969 deed zij auditie voor Wim Sonnevelds musical "De kleine parade". Zij bleef drie jaar bij Sonneveld en werkte sinds 1974 samen met André van Duin en Frans van Dusschoten, slechts door één musicalseizoen onderbroken. Zij stond in de André van Duin Revues in het theater en werkte mee aan zijn televisieshows.

Daarnaast maakte zij vanaf 1978 jaarlijks een show voor de TROStelevisie en werkte zij mee aan het nasynchroniseren van tekenfilms. Zij maakte in 1978 haar eerste langspeelplaat met teksten van Tol Hansse en muziek van Clous van Mechelen en zorgde regelmatig voor carnavalskrakers zoals "Jodelahiti jodelahita", "Me soezafoon", "Zo slank zijn als je dochter", "Alie van de Wegenwacht" en "Oh Karel", en daarbuiten "We gaan naar voetbal", "Niet te veel", etc.

Zie ook wikipedia

Theater

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin zij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Film

  • De Boezemvriend , als Madame Tilly (1982)
  • Boem-Boem, als Barones Stoutenbeek tot Voorst (1982)
  • Ik ben Joep Meloen, als het verlegen meisje Dorien (1981)

Trivia

Haar vader is Three Jacksons-accordeonist Piet van Gorp; zanger Wim Koopmans is haar neef.

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners