Coen Pronk

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamCoen Pronk
Volledige naamPronk, Conrad Emil
Geboren12 september 1937
Batavia
BeroepActeur
DisciplineToneel

Biografie

Coen Pronk (1931) is een Nederlands acteur, geboren in het voormalige Nederlands-Indië.

In 1959 debuteerde hij bij het gezelschap van Jacques van Bijlevelt. Na drie jaar toneelles bij Jan van der Linden van de Haagse Comedie, kwam hij door toedoen van Cruys Voorbergh in 1963 bij de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel, waar hij drie jaar rollen speelde in zeer uiteenlopende stukken.

Terug in Nederland had hij engagementen bij de Nieuwe Komedie, Nieuw Rotterdams Toneel en vrije producties, zoals ‘Het geld ligt op de bank' met Bob de Lange en ‘Cyrano de Bergerac met Guus Hermus en Ko van Dijk. In 1977 bracht hij voor het eerst een eigen productie uit, gevolgd door een tweede en van 1979 tot 1982 was hij acteur en zakelijk leider van het gezelschap Theatraction.

Theater/Dans

Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en waarin hij is opgetreden en voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Idem de voorstellingen waarbij hij geregistreerd werd voor de bewerkingen van bestaande teksten en stukken

Idem voor het decor

Idem voor de kostuums

Idem voor de productie

Idem voor de grime en het kapwerk

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners