Cocki Boonstra

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Eindeloze liefde 168794.jpg

Cocki Boonstra als Juliette in Eindeloze liefde, Toneelgroep Theater 1968. Foto: Wouter van Heusden.
NaamCocki Boonstra
Volledige naamCorri Antoni Boonstra
Geboren16 februari 1938
Buinen
BeroepActeur
IMDb-profiel

Biografie

Cocki Boonstra (1938) is een Nederlandse actrice . Zij is dochter van een Friese vader en een moeder van Tsjechische origine. Zij was na haar gymnasiumtijd in Rotterdam een jaar werkzaam op het maatschappelijke vlak, maar koos tenslotte toch voor de Toneelschool in Arnhem. Zij slaagde in Arnhem in 1960 en debuteerde op 28 juli 1960 als Martine in het gelijknamige stuk van Jean-Jacques Bernard bij Toneelgroep Studio. Sindsdien deed zij naast haar werk in het theater zowel televisie als radio (hoorspelen onder regie van Johan Wolder); de laatste jaren op freelance-basis.

Zij is een zuster van actrice Marijke Boonstra en is gehuwd geweest met (decor-) ontwerper Frank Raven.

Theater

Voor een chronologisch overzicht van de premières van voorstellingen waar Cocki Boonstra aan meewerkte, voorzover geregistreerd in de Productiedatabase, zie: Voorstellingen van Cocki Boonstra

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners