Christof Loy

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Christof Loy 0.preview.jpg
NaamChristof Loy
Geboren5 december 1962
Essen
BeroepRegisseur
DisciplineMuziektheater
TrefwoordenOpera
 Website

Biografie

Christof Loy (1962)is een Duitse operaregisseur. Hij debuteerde in 2010 bij De Nationale Opera met Les vêpres siciliennes (2010). Loy was te gast in Düsseldorf en Duisburg, bij de Bayerische Staatsoper München en Hamburgische Staatsoper, de Brusselse Munt, Oper Frankfurt, ROH Covent Garden en Theater an der Wien, en op de festivals van Salzburg en Glyndebourne.

In 2001 ontving Loy de Musikpreis der Stadt Duisburg. Voor Ariadne auf Naxos (Londen) werd hij in 2001 genomineerd voor de Laurence Olivier Award; in 2003 en 2004 werd hij door Opernwelt uitgeroepen tot regisseur van het jaar. In 2008 ontving hij de Faust-Theaterpreis. Sinds 2006 is Christof Loy docent en hoofd toneelregie aan de Hochschule für Musik und darstellende Kunst Frankfurt.

In 2014 regisseerde hij Arabella bij De Nationale Opera in Amsterdam.

==Theater/Dans==Een alfabetisch overzicht van de voorstellingen die in première zijn gebracht en die hij heeft geregisseerd voorzover geregistreerd in de Productiedatabase

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners