Chava voor in 't Holt

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamChava voor in 't Holt
BeroepActeur


Biografie

Chava voor in ’t Holt wist als zevenjarig meisje al dat ze actrice wilde wordenen ging naar de Jeugdtheaterschool. Op haar tiende speelde ze een hoofdrol in de voor een Gouden Kalf genomineerde telefilm Tralievader.

Na de middelbare school ging Chava naar Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie waar ze in 2007 afstudeerde. In haar stagejaar op de Toneelschool, speelde Chava in de voorstelling Peanuts bij de Theatercompagnie en in Boom uit de Tropen bij Alba Theaterhuis.

Na haar afstuderen was zij te zien in De Wilde Eend bij De Theatercompagnie en maakte ze met een aantal acteurs, onder de vlag van TG Goed Gezelschap de voorstellingen: Niet Voeren! en Altitude voor Oerol en De Parade.

Op het witte doek speelde zij een hoofdrol in De hel van ’63 en was zij o.a. te zien in de films Happy End, de Storm en Süskind. Zij speelde een vaste rol in het eerste seizoen van de RTL4 serie Moordvrouw en gastrollen in televisieseries als Flikken Maastricht, Floor Faber en Divorce.

Chava verleent haar stem regelmatig aan verschillende rollen voor animatiefilms, games en televisieseries.

Momenteel ontwikkelt en schrijft Chava een theaterproductie over het leven van haar Russisch Joodse oma, die zij in 2015 wil gaan spelen.

Theater/Dans

Voor een overzicht van alle voorstellingen zie: Alle voorstellingen van Chava voor in 't Holt

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners