Charlotte Chapellier

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamCharlotte Chapellier
BeroepDanser


Biografie

De Française Charlotte Chapellier was als danser verbonden aan Het Nationale Ballet in de jaren 1997 tot en met 2012. Eerder danste zij bij het ballet van de Opera te Nice ne bij Boston Ballet in de VS. In 2006 werd zij bevorderd tot tweede soliste. In die periode maakte zij ook een aantal choreografieën voor de workshop-programma's van HNB. Daarnaast ontwikkelde zij zich ook als docent en repetitor. Als zodanig geeft zij o.a. ook les aan de Nationale Balletacdemie van de Theaterschool aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten en werkte zij bij de Compañia Nacional de Danza in Spanje. In 2012 keerde zij terug naar Het Nationale Ballet in de functie van balletmeester.


Charlotte Chapellier deed haar balletopleiding aan Rehionaal Conservatorium te Nantes en later aan het Conservatoire Superièure National te Parijs.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie Alle voorstellingen van Charlotte Chapellier

Voor een overzicht van de choreografieën van Charlotte Chapellier zie: Alle choreografieën van Charlotte Chapellier

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Bronnen

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners