Chaira Borderslee

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Someone.gif
NaamChaira Borderslee
Geboren
De datum "Alkmaar" kon niet verwerkt worden.
[[Alkmaar|Alkmaar]]
Alkmaar
BeroepMusicalster

Biografie

Chaira Borderslee (Alkmaar, 1975) is een Nederlandse zangeres, actrice en danseres. Ze speelde onder andere rollen in de musicals Aïda, de West Side Story en Miss Saigon.

Borderslee begon op haar vijfde met zingen, ze zong in het Antilliaanse kinderkoor "Zjozjoli" waarmee ze albums en kinderfilms maakte. Ze deed de vooropleiding aan de Nel Roos Ballet Academie en volgde daarna de opleiding Showmusical aan de Amsterdamse Ballet Academie van Lucia Marthas. Borderslee deed vocal-studiowerk en zong bij het Nederlandstalig R&B project "Vogelvrij", met dit ensemble maakte ze een album, twee singles en twee videoclips. Ook zong ze in 2006 mee op een album van Pim Smit genaamd 'Alles zelf doen'.

Borderslee trad als danseres en zangeres op in een aantal televisieprogramma's van Joop van den Ende en John de Mol zoals de Soundmixshow en Wedden Dat. Ze maakte de overstap naar musical en speelde onder andere in West Side Story, Miss Saigon, Aïda, Hair en Tarzan. In Aida en Hair vertolkte ze hoofdrollen.

Theater/Dans

Voor een overzicht zie: Alle voorstellingen van Chaira Borderslee

Musicals

  • West Side Story (1996-1998)- Swing/Ensemble/Understudy Anita
  • Miss Saigon (1998-1999)- Swing/Ensemble/Understudy Gigi
  • Fame (1999-2000)- Ensemble/Understudy Carmen, Mabel en Miss Sherman
  • Aïda (2001/2002/2003) - Aïda
  • Hair (2005)- Sheila
  • Tarzan (2007-2008) - Kala

Film

TV

Overig

Trivia

Externe Links

Externe link


Bronnen


Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners