Cardozaal, Groesbeek

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamCardozaal, Groesbeek
PlaatsGroesbeek
TypeTheaterzaal
Openingsdatum3 oktober 1996
 Website

Cardozaal te Groesbeek: een theater voor iedereen

In 1995/1996 werd in opdracht van de Pluryn Werkenrode Groep aan de Nijmeegselaan 9 Cultureel Centrum Cardo gebouwd naar ontwerp van architect Paul van Houtem. De opening was op 3 oktober 1996.

De theaterzaal, de Cardozaal, heeft een vlakke vloer en 350 zitplaatsen. Er is een variabel speelvlak van 60m2.

De Pluryn Werkenrode Groep ondersteunt mensen met een handicap bij het wonen, werken en vrijetijdsbesteding. Integratie in de samenleving is het doel. Aan de ene kant is gewoon publiek welkom aan de andere kant vooral mensen uit de doelgroep. Motto: theater van, voor en door mensen met en zonder handicap. Het centrum wordt gefinancierd door een groot aantal instellingen, bedrijven en vrijwilligers.

Er wordt vooral cabaret en muziektheater gebracht door landelijk bekende artiesten.

Bron

  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw, samengesteld door Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt en Nathalie Wevers. Uitgave Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners