Café-restaurant Amicitia, Ginneken

Uit TheaterEncyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
NaamCafé-restaurant Amicitia, Ginneken
PlaatsGinneken
TypeTheaterzaal

Amicitia te Ginneken: Societeitsgebouw werd hotel

In 1889 werd in opdracht van de Vereniging Sociëteit Amicitia aan de Ginnekenweg 285 in Ginneken een societeitsgebouw gebouwd. Op 1 augustus 1889 werd dat feestelijk geopend.

In 1907 verkocht het bestuur het gebouw en werd het een hotel-café-restaurant met fasciliteiten voor muziek en theater. Amicitia werd de thuisbasis voor allerlei verenigingen, waaronder het Ginnekens Mannenkoor en de harmonie Concordia.

Er was een kegelbaan, een zaal voor vergaderingen en een toneelzaal. Over voorstellingen etc. ontbreken de gegevens maar op de lijst van Auteursrechtenbelangen uit 1920 komt Amicitia voor, dus moeten er opvoeringen hebben plaatsgevonden.

In de nacht van 7 juli 1936 brandde het pand geheel af.

Bronnen

  • Theaters in Nederland sinds de zeventiende eeuw, samengesteld door Bob Logger, Eric Alexander, Menso Carpentier Alting, Nico van der Krogt en Nathalie Wevers. Uitgave Theater Instituut Nederland, 2007

Schrijf mee!

Wilt u deze pagina bewerken, corrigeren of aanvullen?

Iedereen kan eenvoudig meeschrijven aan de theatergeschiedenis op de Theaterencyclopedie. Hiervoor moet u ingelogd zijn op uw eigen account. Door eenmalig te registreren maakt u een eigen account aan. Helpt u mee de Theaterencyclopedie compleet te maken?

Fondsen en Partners